Casa poeta

Reforma i neteja integral d’un pis en el Poble Sec.

La decisió espontània de fer una neteja integral va ser a causa de l’arribada d’un nou integrant a la família, el seu primer fill.
Aquesta consistia a desfer-se de tot allò que contingués components que contaminen l’ambient interior, o que no fossin beneficiosos per a la salut. Aglomerats, vernissos, tèxtils sintètics, plàstics, parquet sintètic, calefacció per aire, il·luminació deficient, microones, wifi i un extens etcètera és el que va aparèixer en la llista i el resultat inicial va ser que la casa va quedar gairebé buida. Això va servir per procedir amb el següent pas, que va ser aplicar 2 cm d’arrebossat d’argila en una paret de cada habitació i en el saló. Ja que com a base es necessita una paret rugosa de base, vam enretirar el guix/pintura/paper fins a arribar al maó, la qual cosa va generar molta pols.

El tercer pas va ser recuperar el sòl hidràulic original que va aparèixer en treure el parquet sintètic. Ho polim, el rejuntem i li apliquem oli natural.
El quart pas va ser canviar les fusteries d’alumini i vidre simple, per on es perdia calor durant l’hivern, per unes de fusta de pi Flandes FSC tractades amb lasur vegetal i de doble vidre. Les finestres estan orientades cap al sud ponent i no tenien cap protecció, cosa que feia que a l’estiu els nostres clients se socarressin. Com a solució vam posar unes persianes alacantines de pi natural tractades igual que les fusteries.
Finalment, totes les parets que no van ser arrebossades d’argila es van pintar amb pintura al silicat de Keim.
El resultat és una casa més acollidora i saludable.