Casa Sant Pere

Reforma d’un habitatge unifamiliar aïllat a Sant Pere de Ribes.

Els nostres clients després de comprar un habitatge unifamiliar original dels anys 70 en una urbanització de Sant Pere de Ribes on l’estètica global està rigorosament cuidada i amb un mateix estil mediterrani, volien principalment mantenir l’estil millorant els acabats interiors, sanejar les parts degradades i fer un estudi de paisatgisme en la parcel·la. A la casa hi havia punts amb problemes d’humitat per capil·laritat que es van solucionar fent drenatges perimetrals i tractament de parets exteriors amb arrebossat de calç i interiors amb pintura al silicat.
Modifiquem lleugerament la distribució interior ampliant espais importants per als clients, com la cuina, i convertim la seva habitació en una suite incorporant un vestidor i bany privat. Aconseguint finalment una composició final de tres habitacions dobles, dos banys, vestidor, cuina i saló menjador.

Es van millorar els tancaments perimetrals amb noves fusteries amb vidres molt eficients i marquesines de fusta.
En vam realitzar un estudi de la parcel·la on es va fer una proposta d’espècies autòctones de baix consum d’aigua, i es va reservar una zona productiva per a hort. Aquesta zona s’alimenta a través d’un doble sistema de subministrament d’aigua: el principal es realitza a través de recollida d’aigua de cobertes mitjançant canalons ceràmics i emmagatzematge en dipòsit d’aigua soterrat i en segona opció, mitjançant subministrament directe d’escomesa. El paviment principal interior es va substituir per un paviment de fusta natural i a l’exterior vam realitzar una combinació de tova catalana manual i tarima de fusta. El resultat final és un habitatge acollidor, saludable i eficient.