Casa Triadó

Reforma integral al barri de Sants.

Els clients després de comprar un pis de 75m² volien una reforma integral seguint criteris de bioconstrucció.
Com a la majoria de finques antigues de Barcelona, és un pis allargat amb una façana principal que dona al carrer, una altra de posterior que dona al pati interior, i uns espais intermedis foscos i compartimentats
Es va fer una redistribució on es van situar els espais de nit -més íntims- com els dormitoris cap al pati interior d’illa -la zona més silenciosa- i els espais de dia, com són la cuina, saló i menjador cap al carrer, deixant entre tots dos el rebedor, distribuïdor i bany. Com a part de la proposta de l’espai de dia es va dissenyar un moble/estanderia de fusta com a organitzador i separador d’espais, i un sistema de vidrieres per donar més llum als espais intermedis.

Les habitacions es van apantallar amb pintura de grafit, connectades a terra ja que existeixen tres antenes de telefonía -es va fer un mesurament- que requerien una intervenció i, per aquesta mateixa raó, les finestres proposades d’aquesta zona de la casa, que en principi serien totes de fusta, es van modificar en alumini amb trencament de pont tèrmic per permetre l’apantallament. Es va decidir recuperar el terra hidràulic. Es va extreure, es va netejar i es va reubicar, estabilitzant prèviament la base i incorporant una manta de cotó com a aïllament acústic.
Es van aïllar amb suro totes les façanes en contacte amb l’exterior. Unes es van recobrir amb panells de guix natural de Knauf i les altres amb plaques d’argila d’Ecoclay. Finalment, es van pintar amb pintura de calç de Com-cal i pintura d’argila Ecoclay. Les parets interiors es van revocar amb morter de calç i es van acabar amb pintura de calç de Com-cal.
El resultat és un habitatge saludable, eficient i més lluminós.