Caseta de la Vinya

Reforma i ampliació d’una petita casa-refugi.

Els nostres clients, una família de cinc integrants, tres d’ells petitons, buscaven un refugi per a passar els caps de setmana i les vacances.
Posseeixen un terreny amb abundant aigua, una horta, arbres i una petita construcció que els servia de menjador i magatzem d’eines. En aquest lloc solien passar el dia amb els seus fills. Moltes vegades van pensar: Quines ganes de quedar-nos un, dos, tres dies! Fins que van decidir  habilitar i millorar la qualitat del volum existent i ampliar el mínim i necessari per a poder allargar la seva estada. Els requeriments consistien en un bany, cuina/menjador, estar i els llits per a la parella i els seus tres fills. El volum original posseeix un sostre a dues aigües que per la seva alçada va permetre crear un petit altell que alberga el llit matrimonial. Sota aquest es va mantenir l’espai original com estar i, al seu torn, dormitoris dels nens.

Es crea un nou volum envidrat que s’estén replicant el volum existent. Aquest nou espai conté la cuina i el menjador. El bany s’afegeix com un tercer volum, pegat als altres dos, on es construeix un WC sec. Les aigües es netegen i purifiquen mitjançant un sistema de plantes i àrids per al reg dels arbres.
El volum existent es va aïllar amb un SATE de suro (sistema d’aïllament tèrmic exterior), excepte en la coberta que es va fer interiorment. Tot l’arrebossat interior és de calç de Com-Cal. El nou volum envidrat -hivernacle- s’estructura amb un mur en L de BTC (bloc de terra comprimida) i un entramat de fusta.
L’objectiu era crear una zona de dia, l’hivernacle obert al jardí, i una altra de nit, l’existent, més tancada i resguardada.
El resultat es una casa sana, un refugi acollidor, flexible i d’acord amb la naturalesa.