Centre de psicoteràpia

Reforma d’un local per a un Centre de Psicoteràpia a Barcelona.

El local comptava amb un espai diàfan connectat al carrer i diverses sales. Es necessitava una recepció, una petita zona per a reunions i un vestidor. Els nostres clients buscaven donar-li un caràcter alegre, reposat i, sobretot connectat, és a dir, no eliminar per complet l’espai diàfan.
Sorgeix la idea de dissenyar uns telers per separar els espais a partir d’unes estructures lleugeres que suportin l’ordit i el teixit i que, a més, serveixin com a suport per a la il·luminació, per formar una prestatgeria, un banc i una taula. Es van crear tres estructures metàl·liques, una per a recepció i escriptori, una altra com a separador, taula de treball i prestatgeria per a la zona de reunions, i la tercera com a vestidor.

L’ordit es va fer amb corda de cotó i els teixits amb cànem, cotó i cintes plàstiques, per donar-los transparència.
Totes les superfícies horitzontals com a prestatgeries, taules i bancs, es van fer amb fusta massissa de pi tractada naturalment.
Els colors emprats van ser: blanc en gairebé totes les parets -exceptuant la de l’entrada que es va emprar el verd per relaxar i crear harmonia- els tapissos van utilitzar marró per donar calidesa, una mica de vermell per estimular i donar alegria, una mica de negre per donar un toc sobri i un altre poc de verd.
El resultat va ser un espai amb una gran varietat de textures, càlid i únic.